Powered by Conduit

Author Topic: "Eu cānd vreau să fluier, fluier" reprezintă Romānia la Premiile Oscar  (Read 71 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline c0ndb0m

• zZz
  • Hero Member
  • Popularitate +19/-5
  • Player
    • Biggy-Zone

Lungmetrajul "Eu cānd vreau să fluier, fluier", īn regia lui Florin Şerban, candidează din partea Romāniei pentru intrarea īn secţiunea Cel mai bun film străin a premiilor Oscar, informează un comunicat de presă al Centrului Naţional al Cinematografiei citat de Agerpres.

Juriul, format din Eugenia Vodă - critic de film şi realizator TV, Magda Mihăilescu - critic de film, Cristina Corciovescu - critic de film, Mihai Chirilov - critic de film, director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Dana Duma - critic de film, Dinu Tănase - director de imagine, regizor şi Eugen Athanasiu - critic de film, a ales filmul lui Florin Şerban cu o majoritate de 5 voturi, menţionează comunicatul citat.

Urmează acum ca membrii Academiei să vizioneze filmele propuse şi să stabilească lista de cinci producţii străine care vor intra propriu-zis īn finala pentru marele Premiu Oscar, la această categorie.

Lungmetrajul "Eu cānd vreau să fluier, fluier" a primit, la Berlin, īn februarie, "Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint", după ce a obţinut şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective īn arta cinematografică.

Totodată, pelicula lui Florin Şerban a cāştigat Premiul pentru cel mai bun film din secţiunea New Blood a Festivalului Internaţional de Thriller din Beaunne, Franţa.

Source